Što je Google Ads?

Google Ads je platforma za online oglašavanje koju nudi Google. Ova platforma za oglašavane je najveća platforma današnjice za kreiranje oglasa. Google vam nudi izradu Search, Display, Youtube i App oglasa. Osim giganta Googla, također imamo i  Bing, Amazon te druge platforme za online oglašavanje, no Google uzima 90% prometa. Ljepota oglasa što ih možete testirati, mi bismo se čak usudili i reći – morate testirati.

Imajte to na umu kada se odlučujete za oglašavanje putem Google Adsa.

Dolje navodimo primjer kako biste ukratko dobili sliku kako to funkcionira u praksi.

Izdvojili smo primjer ključne riječi rent a car europe. U Google tražilicu upisali smo ključnu riječ rent a car europe i dobili dolje navedene rezultate. Kao što vidite, imamo plaćene oglase i organske. Što su organski oglasi? To su oglasi koje je Google rangiorao na veće pozicije na tražilici zbog kvalitetnog sadržaja – laički rečeno. 🙂 Znači, Google smatra da je vaša stranica relevantna pretragama vaših kupaca i oni je smatraju korisnom.

Nemojte zaboraviti proširenja za vaše oglase, kako biste naglasili vaše vrijednosti (npr. 24/7 ulsluga, besplatna dostava…). Proširenja možete testirati i vidjeti koja daju najbolje rezultate.

Za detaljnije informacije možete nas kontaktirati putem e-maila na info@like-agencija.hr.

google-ads-3

Koji vam je mjesečni budžet?

Tko vam je ciljana publika?

Ključne riječi za koje se želite oglašavati?

Na kojoj lokaciji se želite oglašavati (država, poštanski broj, grad…)?

Na kojim jezicima želite kreirati kampanje?

Ako ste početnik i želite naučiti više o Google Ads-ima, svakako pročitajte članak na linku u kojem se nalaze sve informacije koje morate znati prije nego se upustite u detaljne razgovore s vašim stručnjakom za izradu kampanje. Educirajte se kako biste mogli i sami pratiti statistiku vaše kampanje. I nikada nemojte davati Administrativna prava nekom drugom, nekom od djelatnika ili agenciji s kojom surađujete. Vi ste vlasnik vašeg Google Ads računa. 🙂

Ads za početnike

Google_Ads_1